Nyugat-Balatoni Magazin

Szijártó János újságíró honlapja

Városnap a strandon sok résztvevővel

Szijártó János – Napló

BADACSONYTOMAJ A napos, nyárias idő, s a tartalmas programok okán rengetegen látogattak ki szombaton, a strandon rendezett városnapra. A pandémia miatt a Balaton-parti kisvárosban is elmaradt tavaly a hagyományos esemény, így most különösen jó hangulatban telt az egész nap, ami persze a szervezők munkáját is dicséri.

A strandon már déltől várták a gyerekeket a légvárba és a Fanyűvő játékparkba, illetve ekkor kezdődött a közös főzés is. Ebéd után Oszvald Marika városnapi üdvözlő műsorát tekinthették az érdeklődők. Később a Sümegi Hastánc Egyesület tagjai, majd a helyi óvodások, iskolások léptek fel, 19 órakor az Unique, este 21 órától pedig a Radi Live bulizenekar biztosította a jó hangulatot.

Török Zoltán alpolgármester délutáni beszédében azt hangsúlyozta, hogy a 2004-es várossá nyilvánítás óta minden évben azért rendezik meg ezt a programot, hogy az itt élők kötetlen körülmények között találkozhassanak, beszélgethessenek, s kicsit kiszakadhassanak a hétköznapok rohanásából. – Valljuk, hogy Badacsonytomaj sok szempontból különleges, gyönyörű település. Köszönet az őseink, amiért ilyen csodálatos természeti környezetet választottak lakóhelyül – emelte ki az alpolgármester.

A városnapon hagyományosan köszöntik a tizennyolcadik életévüket betöltött fiatalokat is, ám a pandémia miatt tavaly ez (is) elmaradt. Ezért most két évfolyam fiataljait szólították a színpadra, s kívántak számukra boldog felnőttkort a képviselő-testület jelenlévő tagjai.

Itt pedig Laura és Laura, akik kitartóan sütötték a gofrit a városnapi rendezvényen, sokak örömére (Képek: Szijártó János)