Nyugat-Balatoni Magazin

Szijártó János újságíró honlapja

Új Idők zenekar


A 2009-ben alakult Új Idők zenekar elsősorban saját számokat játszó tapolcai rockbanda. Gitár, ének: Szijártó János, ütőhangszerek: Fazekas Ádám, basszus: Czilli Dániel

Itt pedig a zenekar akusztikus felállása, Yesterday néven

Szívesen zenélünk Tapolca vonzáskörzetében, adott esetben távolabb is. Természetesen a hagyományos rock-felálláson túl akusztikus fellépést is vállalunk, igény esetén saját zenét (szöveget is) is előállítunk. Bármi jöhet: koncert, fesztiválon való fellépés, közreműködés irodalmi esten, kiállítás-megnyitón, egyéb ünnepségen, rendezvényen!

Zenekarvezető: Szijártó János. Elérhetőség: ujidokzenekar@gmail.com, illetve a Facebook-on is megtalálhatók vagyunk ITT!

Elég széles palettán mozgunk, lágy lírai dallamoktól, a kemény rock elemei is feltűnnek nálunk. Repertoárunk csak saját dalokból több, mint két órás, inkább 2 és fél. 2017-ben úgy döntöttünk, hogy akusztikus repertoárral (klasszikus gitár, cajon, bendzsó) is előállunk. 2016-ban jelent meg első cd-énk Kokárdák és koszorúk címmel, illetve két dalt rögzítettünk a Stage Record stúdióban. Ebből két videoklip is készült.

cdaaa

2016-ban kiadott lemezünkről: A cd kiadásának előzménye az volt, hogy az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tapolcai hőseinek emlékére, valamint Tapolca újbóli várossá nyilvánításának ötvenedik évfordulója alkalmára KOKÁRDÁK ÉS KOSZORÚK címmel 3 felvonásos zenés színművet állított össze N. Horváth Erzsébet és Szijártó János az önkormányzat támogatásával. A zenét és a szövegeket Szijártó János írta. Tapolcán hatalmas sikert aratott a darab, 4 + 1 teltházas előadás volt, amelyet végül állva tapsoltak a nézők és együtt énekelték a zenekarral, a szereplőkkel a könnyen megjegyezhető ráadásszámot:

2017. szeptembere óta a VOKE Batsányi János Művelődési és Oktatási Központban van a próbatermünk, miután Havasi Gábor igazgató befogadott minket.  Előtte: 2009-ben az önkormányzat a Csobánc Művelődési Házban biztosított számunkra helyet, majd 2012-ben Gárdos Tamás vállalkozó segítségével volt állandó bázisunk. 2016-tól a Városi sporttelepen próbálhattunk az önkormányzat támogatásával, egészen 2017. augusztusáig.

Szívesen zenélünk Tapolca vonzáskörzetében, adott esetben távolabb is. Természetesen a hagyományos rock-felálláson túl akusztikus fellépést is vállalunk, igény esetén saját zenét (szöveget is) is előállítunk, a fent említett Kokárdák és koszorúk színmű mintájára. Elérhetőség: ujidokzenekar@gmail.com