Nyugat-Balatoni Magazin

Szijártó János újságíró honlapja

Sajtóközlemény

a Bárdos Lajos Alapítvány a Tapolca Gyermekekért Gyermekeink és Tapolca jövőjéért című projektjének támogatásáról

2021.06.10.

A Bárdos Lajos Alapítvány a Tapolcai Gyermekekért 2018-ban pályázatot nyújtott be a KÖZÖSEN Tapolcáért Helyi Közösség HACS (Helyi Akciócsoport) TOP-7.1.1-16-H-014-4 Kompetenciafejlesztő-, képző- és szemléletformáló programok, valamint közösségi innovációk című felhívásra. A pályázat 3,89 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert.
A támogatott projekt célja: Kompetenciafejlesztő-, képző és szemléletformáló programok megvalósítása, a XXI. század kihívásainak való megfelelés biztosítása. A gyerekek számára lehetővé tenni, hogy felfedezzék saját képességeiket a programozás játékos megismerése révén, felkelteni az érdeklődésüket a programozás iránt, amely lassan minden munkaterületen nélkülözhetetlen ismeret lesz, valamint a kreativitás iránt, ami szintén az élet minden területén hasznosítható. A szülők gondolkodásmódjának formálása, annak felismertetése, hogy a számítógép okosan használva nem ellensége gyermeküknek.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A 3,89 millió forint európai uniós támogatás segítségével négy gyermekcsoport, összesen hatvan gyermek vehet részt ingyenesen programozással kapcsolatos alapismeretek elsajátításában.
A pályázat keretében elkészül az Alapítvány honlapja is.

További információ kérhető:
Puha Petra, sajtóreferens elérhetőség: 30/163 3363, petrap25@gmail.com