Nyugat-Balatoni Magazin

Szijártó János újságíró honlapja

Féláron strandolhat három falu lakossága

Szijártó János

Balatonederics – Lesenceistvánd, Uzsa és Zalahaláp lakossága mostantól féláron léphet be a balatonedericsi strandra, miután a négy település polgármesterei ma aláírták az erre vonatkozó együttműködési megállapodást.

A négy polgármester a dokumentum aláírása közben az edericsi strandon. Balról Táborosi László (Uzsa), Bedő Lajos (Zalahaláp), Papp János (Balatonederics) és Tóth Csaba (Lesenceistvánd) Fotók: Szijártó János

– Balatonederics ezzel is kifejezésre juttatja együttműködési szándékát szomszédaival, a turizmus, a rendezvények szervezése és a településfejlesztés terén – tájékoztatta lapunkat a kedvezményt biztosító önkormányzat nevében Papp János polgármester.
Mint megtudtuk, a kedvezményes belépéshez arcképes igazolványt kell kiváltani a balatonedericsi polgármesteri hivatalban. Az ügyintézéshez lakcímkártya, igazolványkép és a lakcím szerinti önkormányzat által kiadott adótartozás mentességéről szóló igazolás szüksége.

Ami az állandó balatonedericsi lakcímmel rendelkező lakosokat illeti, ők a strandi igazolvánnyal ingyen, míg a nyaraló tulajdonosok nyaralónként maximum 2 igazolvánnyal, ötven százalék kedvezmènnyel látogathatják az edericsi fürdőhelyet.