Nyugat-Balatoni Magazin

Szijártó János újságíró honlapja

Fesztiváli hangulat a hétvégén Kapolcson

Szijártó János

Kapolcs – Vidám, zenés felvonulással vette kezdetét a III. Bondoró Utcaszínház Fesztivál pénteken Kapolcson. A könnyed nyárindító hétvégére jelentős érdeklődés mutatkozott már a pénteki nyitány idején is.

Vidám, zenés felvonulás adta hírül a fesztivál kezdetét Kapolcson Fotók: Szijártó János

A parádés zenés, gólyalábas, óriásbábos felvonulás a falu központjából ezúttal új helyszínre, a hegyoldalba, egy szépen kialakított füves térre, a Kecskekő Sátorhelyre vitte a résztvevőket, ahol nem utolsó sorban egy hatalmas színpadot állítottak fel a szervezők. Az ünnepélyes megnyitón elsőként Virág Zsóka, fesztiváligazgató köszöntötte a járványhelyzet okán mostanra igazán “fesztivál-éhes” közönséget, majd Márvány Péter polgármester kívánt jó szórakozást mindenkinek.

A Bondoró Utcaszínház Fesztivál 2019-ben debütált Kapolcson. A névadó Bondoró-hegy a település mellett húzódik. Számtalan cserfa ad árnyékot az arra kirándulóknak, a programok pedig akkora választékot kínálnak, hogy abból bárki találhat kedvére valót, akár folyamatosan, mindhárom napon át. A fesztivál színes, vidám kavalkádjának szerves részét képezi vásár, amelynek helyszíne a kapolcsi Malomsziget és a Petőfi utca környező kertjei.

Képgaléria ITT