Nyugat-Balatoni Magazin

Szijártó János újságíró honlapja

Új, biztonságos lépcsőt építettek a temetőben

Szijártó János

Lesencefalu – A Magyar Falu Program támogatásával több évtizedes probléma oldódott meg Lesencefaluban. Négymillió forintból biztonságos, korszerű technológiával készült, éjszaka is látható lépcső épülhetett a település magaslati részén elhelyezkedő, s meredek feljárón megközelíthető temetőben.

Kázsmér-Nyirő Katalin polgármester ismertette a pályázati támogatással elkészült lépcsővel kapcsolatos információkat, úgy az előzmények, mint a megvalósítás vonatkozásában Fotók: Szijártó János

A fontos fejlesztést ma délelőtt adták át a helybeliek örömére, s ahogy Kázsmér-Nyirő Katalin polgármester fogalmazott, a biztonságos feljáró, sokkal többet jelent, mint egy lépcső. Ez az emlékezés helyszíne, amely végre mindenki számára könnyen megközelíthetővé vált. – Kötelességünk, s egyben tiszteletünk jele is arra törekedni, hogy az infrastruktúra a lehető legigényesebb legyen. Ezt szem előtt tartva már be is nyújtottuk következő pályázatunkat annak érdekében, hogy az életveszélyes korlát helyett egy újat helyezhessünk ki – mondta a polgármester asszony, majd külön köszönetet mondott a projekt megvalósításában résztvevőknek. Név szerint Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselőnek, a pályázat szakszerűségét megalapozó dr. Szabó Ilonának, Barta Gábor vállalkozónak, Hegedűs Lóránt jegyzőnek.

Fenyvesi Zoltán kiemelte, hogy a mostani fejlesztés is bizonyítja a Magyar Falu Program kiemelt jelentőségét az ötezer fő alatti települések életében. – Támogatást biztosít önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok, intézmények, utak, járdák esetében infrastrukturális beruházásokra, de a közösségi terek megújulását szintén segíti – tette hozzá az országgyűlési képviselő. Az ünnepség végén Szabó Zoltán plébános áldotta meg az új, négymillió forintból készült feljárót, amelynek éjszakai láthatóságát felajánlásként a Kiszi-Kő Plusz Kft. valósította meg, saját fejlesztésű technológiával.