Nyugat-Balatoni Magazin

Szijártó János újságíró honlapja

Táncos nyitány Badacsonylábdihegyen

Szijártó János

Badacsonylábdihegy – Megnyitották az idei szezont és felavatták a legújabb fejlesztéseket a hétvégén a badacsonylábdihegyi strandon.

A szezonnyitó ünnepségen a Tördemic Néptáncegyüttes adott remek műsort Fotók: Szijártó János

A meghívott vendégeket, érdeklődőket Szántai Attiláné önkormányzati képviselő köszöntötte, majd a strand és a hozzá kapcsolt Ökoturisztikai látogatóközpont történetét ismertette. Horváth Zoltán polgármester először a korábbi fejlesztésekről beszélt. Kiemelte a lábdihegyi strandon létrehozott elsősegélynyújtó helyet, az akadálymentesített mosdóval ellátott vizesblokkot, az öltöző kabinsort, a baba-mama sarkot, a játszótér bővítését és a Balaton első víztúra tanösvényét.

– A következő fejlesztési programban csúszúsmentes strandlépcsőkre pályáztunk, egységes arculatú tájékoztató rendszert alakítottunk ki és a meglevő új vizesblokk mellé egy új családbarát vizesblokkot építhettünk, gondolva a kisgyermekes családokra. A folytatásban megújultak a zöldfelületek, új öntöző rendszert, gyermek és felnőtt ivókutakat telepítettünk, szabadtéri zuhanyzókat helyeztünk az öltöző kabinok mellé és árnyékoló napvitorlákat is beszereztünk. A strand szélén lévő csapadékvíz elvezető árok magasságát megemeltük, az iszaposodás csökkentése érdekében. Számos kisebb kényelmi szolgáltatással is bővítettük a kínálatot, így értékmegőrző trezor, mobiltelefon töltő, szelektív hulladékgyűjtő és napozó ágy is a vendégek rendelkezésére áll – mondta Horváth Zoltán, majd hozzátette, dolgoznak a meder kotrásának előkészítésén, s reméli, hogy a következő szezonra az is elkészül.

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő arról szólt először, hogy öröm a strand és a szezon nyitása, hiszen ez egyben azt is jelenti, hogy magunk mögött hagytuk a járványt. Ebben nagy szerepet játszott az egészségügyi szakemberek áldozatos munkája, amiért köszönet illeti őket – fogalmazott, majd kiemelte a kormány jelentős strand- és turizmusfejlesztési tevékenységét. Az ünnepségen a Tördemic Néptáncegyüttes adott remek műsort.