Nyugat-Balatoni Magazin

Szijártó János újságíró honlapja

Megkoszorúzták a Balatont a szezonnyitón

Szijártó János

Balatonederics – A belföldi turizmus fellendülését várják több tóparti településhez hasonlóan Balatonerericsen is, ahol a hétvégén nyitották meg a szépen felújított, s a mai kor színvonalának minden szempontból megfelelő strandot.

A motorcsónakban Markovits Alíz, Navracsics Tibor és Papp János. A koszorú az idei szezon kezdetét hivatott jelezni Fotó: Szijártó János


Az ötcsillagos fürdőhelyen számos fejlesztés valósult meg az elmúlt időszakban, többek között az új játszótér fölé napvitorlákat helyeztek ki, fákat ültettek, új beléptető rendszert alakítottak ki és ledes üzenőfalat telepítettek. Nem árt tudni, hogy a régió valamennyi strandja megújult a mostani szezonra. Erről a fejlesztéseket hivatalosan is átadó Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő beszélt a helyszínen a sajtó kérdései nyomán. Mint mondta, a térségbe érkező jelentős, mintegy 12 milliárdos turisztika célú támogatástól a belföldi turizmus erősödését várják.

Az egész napos rendezvényen részt vett Navracsics Tibor, a Veszprém-Balaton 2023. Európa Kulturális Fővárosáért felelős kormánybiztos is, aki Markovits Alízzal, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Zrt. vezérigazgatójával koszorúzta meg a Balatont az idei szezon megnyitása alkalmából. Papp János balatonedericsi polgármester lapunkat arról tájékoztatta, hogy településük elsőként csatlakozott az “EKF2023” programsorozathoz, és egy példaértékű regionális, négy falu összefogására és programsorozatára épülő pályázatot készített. Hozzátette, bíznak a pályázat pozitív elbírálásban, amellyel gazdagíthatják a színvonalas program kínálatát.

Az egész napos edericsi rendezvényen a gyerekek és a felnőttek is találhattak maguknak testhezálló, szórakoztató programot, a választék bőséges volt. Több más mellett főzőverseny, szkander bemutató, foci, röplabda, ulti, aszfaltrajz verseny várta az érdeklődőket, este pedig Roby Lakatos koncertje biztosította a jó, immár valóban nyári hangulatot.

További képek ITT