Nyugat-Balatoni Magazin

Szijártó János újságíró honlapja

Színvonalas strand várja a fürdőzőket

Szijártó János

Szigliget – Az önkormányzat és a dolgozók mindent megtesznek azért, hogy ez a strand valóban minőségi szolgáltatásokkal fogadja a látogatókat, akik évről évre egyre többen érkeznek ide.

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő (balra) és Balassa Dániel polgármester átadták a fejlesztéseket, s egyben megnyitották az idei strandszezont Fotók: Szijártó János

Többek között erről beszélt Balassa Dániel, szigligeti polgármester a minapi ünnepélyes szezonnyitó rendezvényen.
Úgy fogalmazott, akik szép emlékekkel távoznak a nyár végén, azok a következő évben is visszatérnek Szigligetre. – Annak érdekében, hogy ez így is maradjon, számos fejlesztést valósítottunk meg 2020-ban. A Kisfaludy programtól 40 millió 230 ezer forintos támogatásban részesültünk, amelyből öt új vízbe vezető lépcsőt vásároltunk, kihelyeztünk egy mozgáskorlátozott vízbe emelő szerkezetet, elkészült a strand keleti oldalának gyepszőnyegezése, megújult a kabinsor végén lévő vizesblokk, ami nem utolsósorban télen is használható. Tervben van egyébként a másik mosdó átalakítása is. Új egységes arculatú információs táblákat helyeztünk el. Ki kell emelnem a 40 milliós támogatás mellett az önkormányzati dolgozók és a vállalkozók áldozatos munkáját, ami elengedhetetlen része volt a fejlesztésnek. Most, 2021. nyarának kezdetén nyugodtan kijelenthetem, hogy színvonalas, minden igényt kielégítő stranddal várjuk a nagyközönséget ezúttal is – mondta a polgármester.

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő arról szólt, hogy a kormány sokat áldozott a turizmusra, az elmúlt három évben mintegy 12 milliárd forint érkezett erre a vidékre. – A Kisfaludy program keretében például 216 családi- és magánpanzió újulhatott meg a régióban. Valamennyi strand megújult, erre a célra szintén több százmillió forintot fordított a kormány. Úgy gondolom, hogy sok magyar család is hazai célpontot választ a nyáron, amelynek jó alapot ad az a sok minőségi szolgáltatás, ami immár elérhető a turisták számára – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.
A beszédek után átvágták a szezonnyitást és a fejlesztések átadását is szimbolizáló nemzeti színű szalagot, majd a meghívott vendégek Balasssa Dániel vezetésével bejárták a strandot. A programot a Yesterday zenekar műsora zárta.