Nyugat-Balatoni Magazin

Szijártó János újságíró honlapja

Egyre több a szálláshely a faluban

Szijártó János

Vigántpetend – Szépen megújult a település önkormányzati épülete, udvara és a legalább négy fő részére kiadható szálláshely is minden igényt kielégít.

Győriványi Dániel polgármester és Kiss Csaba falugondok a frissen térkövezett udvaron Fotók: Szijártó János

Erről a helyszínen Győriványi Dániel polgármester tájékoztatta munkatársunkat. Innen indul a Malmok Völgye Túraútvonal, így különösen fontos volt, hogy színvonalas ingyenes wifivel is ellátott szálláshelyet tudjanak biztosítani a látogatóknak. – Örvendetes, hogy ezzel párhuzamosan, az igényeket látva, a településen is egyre többen foglalkoznak szálláskiadással, vendéglátással. Ez örvendetes, ahogy az önkormányzat bevételt hozó tevékenysége is, ráadásul úgy, hogy egy korábban kihasználatlan ingatlannak adtunk funkciót – hangsúlyozta a polgármester.

Ács Szilvia könyvtáros, önkormányzati képviselő a felújított, szálláshelyként szolgáló épületénél


Azt is megtudtuk, hogy a kultúrházat szeretnék felújítani, azonban erre saját erőből nincs lehetőség. Kizárólag pályázati támogatásban bízhatnak. – Számos feladatot, munkát tudunk megoldani, a tűzoltó szertár festését például közmunkásokkal végeztük el, van egy traktorgarázsunk is hasonlóan saját erőből. Említhetném még az önkormányzati ingatlan udvarának térkövezését, ami most készült el Kiss Csaba falugondnok munkájának köszönhetően. A művelődési ház viszont más lépték, a teljes felújítás akár százmilliós nagyságrend is lehet. Ezzel együtt szeretnénk felszámolni a falu minden neuralgikus pontját, beleértve a leromlott épületek állapotának javítását, vagy éppen a felszíni vizek elvezetésének problematikáját.