Nyugat-Balatoni Magazin

Szijártó János újságíró honlapja

A nyáron látogatható lesz a révfülöpi kilátó

Szijártó János

Révfülöp – Jó ütemben haladnak a munkálatok a tavaly februárban leégett Fülöp-hegyi kilátónál, ami egyben azt is jelenti, hogy a június végi átadási határidő továbbra is reális cél.

Kondor Géza úgy véli, szigorú ütemterv szerint haladnak a munkálatok, a június 30-ai határidő továbbra is reális cél Fotó: Helyszíni felvétel


Erről Kondor Géza polgármester tájékoztatta lapunkat. Mint mondta elkészültek a teraszok, rövidesen felér az új lépcső, elkezdődött a boronafal látványos építése, azaz a kilátó napról napra nyeri vissza eredeti méretét, formáját.
Az előzmények kapcsán nem árt tudni, hogy tavaly februárban, egy télen meglehetősen szokatlan esemény, villámcsapás következtében leégett a Fülöp-hegyi kilátó. A polgármester utána azt mondta, hogy ha a déli part webkamerái nem rögzítik az eseményt, szinte el sem hitték volna, hogy ilyen előfordulhat télen. Ettől függetlenül a kilátó teljesen leégett, a képviselő-testület számára pedig adott volt a kötelező feladat, amit az is nehezített, hogy a biztosítás nem fedezte az újjáépítés költségeit. Így különösen jól jött a kormány támogatása, anelynek köszönhetően már a nyáron felavathatják Révfülöp szimbólumát. Korábban írtuk, hogy az önkormányzat a Miniszterelnökségtől kaptak 29 millió forint támogatást erre a célra.