Nyugat-Balatoni Magazin

Szijártó János újságíró honlapja

Strandfejlesztés 120 millió forintból

Szijártó János

Kővágóörs-Pálköve – Egyik strand kezelése sem egyszerű, s igaz ez a pálkövei fürdőhelyre is. Ami minket illet, lehetőségeinkhez mérten mindent megteszünk azért, hogy a látogatók jól érezzék magukat. Remélem, a nyárra a vírushelyzet is változik, és sokan élvezhetik az itteni szolgáltatásokat.

Dávid Gábor, a strand üzemeltetője Horváth Dezső polgármestert tájékoztatja a szezonra való felkészülésről Fotó: Szijártó János


Mindezt Horváth Dezső polgármester mondta munkatársunknak, miután helyszíni bejárást tartott Dávid Gáborral, a strand üzemeltetőjével. – Az államtól jelentős összeget, mintegy 120 millió forintot kaptunk a strand több lépcsőben történő fejlesztésére. A pozitív irányú változás szembetűnő, hiszen napozóstéget adtunk át, mozgássérült bejárót alakítottunk ki, a vizesblokk teljesen megújult, van baba-mama szoba, a mostani ütemben pedig elkészült az automata öntözőberendezés. A strandi szolgáltatások színvonala kifogástalan, s ehhez hozzáadódik a gyönyörű környezet és a jó vízminőség – hangsúlyozta a polgármester.

Nem mellékes az sem, hogy a valóban családbarát létesítmény új játszótérrel, korszerű öltözőkkel is bővült, és a települési önkormányzat még fák ültetéséről is gondoskodott.
Pálköve vonatkozásában Horváth Dezső arról is szólt, hogy a szennyvízelvezetés még mindig nem megoldott, annak ellenére, hogy alig egy kilométerre van tőle a kővágóörsi szennyvíztisztító telep. A megoldást kizárólag az államtól várhatják, hiszen ez már olyan volumen, amelyre települési szinten nincs lehetőség. Mint megtudtuk, jók az esélyek arra, hogy állami támogatásból ez a probléma is megoldódjon belátható időn belül.