Nyugat-Balatoni Magazin

Szijártó János újságíró honlapja

A lépcsők már a vízben vannak

Szijártó János

Ábrahámhegy – A napokban helyezték be a vízbe a strandi lépcsőket az ábrahámhegyi strandon, ahol a korábbi évek hagyományait folytatva, az idei szezonnyitásra is tartogat fejlesztést az önkormányzat.

Már vízbe helyezték a strandi fémlépcsőket Ábrahámhegyen, csupán a jó idő hiányzik Fotók: Szijártó János

– Mintegy ezer négyzetméternyi gyepszőnyeget újítunk meg az idei nyárra, valamint két új kültéri zuhanyzót is elhelyezünk – tudtuk meg a település polgármesterétől.
Vella Zsolt lapunk kérdésére elmondta, hogy az elmúlt években rendkívül népszerű mobil stéget bővítik, mintegy száz négyzetméternyi felülettel, illetve a strandon lévő kilencven padot cserélik újakra.

– Ez a projekt pályázattal támogatott része, továbbá saját költségvetésünk terhére tervezzük az egyik, még 2005-ben készült játszótér teljes felújítását. Ezt, az elavult létesítményt már lebontattuk, az új kialakítása tervben van, s ha minden jól megy, akkor a nyáron a gyerekek használatba is vehetik. Ki kell emelnem, hogy már az előző években is fontos beruházások valósultak meg, mint például a családbarát mosdó, vagy a baba-mama szoba kialakítása. Ezen felül egységes információs táblákat helyeztünk ki és tavaly is lefektettünk mintegy ezer négyzetméternyi gyepszőnyeget. Mivel nagy és látogatott strandról van szó, a szükséges előkészületeket a tavasszal megtettük és már a vizesblokkot is kinyitottuk, s reménykedünk, hogy a szezonra a vírus okozta helyzet is pozitív irányba változik – hangsúlyozta a polgármester.