Nyugat-Balatoni Magazin

Szijártó János újságíró honlapja

Ismét utcazene a Tavasbarlang előtt

A Yesterday biztosította a jó hangulatot szombaton

Yesterday: Szijártó János középen (gitár, ének), Fazekas Ádám jobbra (cayon) Czilli Dániel balra (gitár)

Rengeteg látogató fordult meg szombaton a déli órákban is a tapolcai Tavasbarlangban, számukra biztosított kellemes perceket az angol és magyar nyelvű dalokat (köztük Beatles, Bob Dylan, Animals, LGT) megszólaltató Yesterday zenekar.

Hangulatos utcazenével szórakoztatta a várakozó turistákat, kirándulókat és a helyi zenekedvelő közönséget a tapolcai Yesterday zenekar október 24-én. A 2009-ben alakult Új Idők zenekar jellemzően saját számokat játszó tapolcai rockbanda, ám a csapat a hagyományos rock-felálláson túl akusztikus fellépést is vállal. Utóbbi a formációt Yesterday névre keresztelték a tagok, így az Új Idők együttes akusztik verziója ezúttal immár másodszor mutatkozott be Yesterday-ként, s az angol és magyar dalokból álló repertoárban természetesen az e címen ismert Beatles sláger is megszólalt. A trió névváltoztatását a két egymástól jelentősen eltérő műfaj és hangzás indokolta, annak ellenére is, hogy ugyanazok a tagok zenélnek az Új Időkben, mint a Yesterday-ben. Előbbi a klasszikus rockfelállást, utóbbi az akusztik vonalat képviseli. Az akusztikus jellegű koncert szemmel láthatóan sokaknak okozott kellemes kikapcsolódást, s töltötte ki a várakozás perceit.

A koncert a Tavasbarlang előtti téren, a Vállalkozók Területi Ipartestülete szervezésében, a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00767 azonosítószámú projekt (“Együtt a zene szárnyán” elnevezésű programsorozat) részeként valósult meg. A rendezvényt a helyszín biztosításával a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága is támogatta.