Nyugat-Balatoni Magazin

Szijártó János újságíró honlapja

Új járművet nyertek pályázaton, a régit felajánlották

Tóth Csaba polgármester (középen) a mikrobusz kulcsait átadta a tanyagondnoki szolgálat vezetőjének, Bedőcs Veronikának. Balra Fenyvesi Zoltán képviselő
Fotó: Szijártó János

Szijártó János

Lesenceistvánd – Eredményesen pályázott a Magyar Falu Program felhívására az önkormányzat, s ennek köszönhetően akadálymentesített tanya- és falugondnoki buszt vehettek át ünnepélyes keretek között ma délután.

A művelődési ház udvarán azonban nem egy, hanem két jármű állt, ugyanis Lesenceistvánd élt azzal a lehetőséggel, hogy az eddig használt járművét felajánlotta fel egy határon túli magyar település számára. A felajánlás a Miniszterelnökség koordinálása mellett valósulhatott meg, s amint azt Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő a helyszínen elmondta, választókörzetében Lesenceistvánd volt az egyetlen, aki ezt az opciót választotta. Ennek köszönhetően az erdélyi Kézdiszentkereszt gyarapszik a Renault kisbusszal.

Tóth Csaba polgármester beszédében külön kiemelte, hogy a vírushelyzet miatt várhatóan márciusra tolódik a hivatalos átadás. Ami Lesenceistvándot illeti, a település egy új, kilenc személyes, akadálymentesített Opel típusú gépjárművet vehetett át. Tóth Csaba a mikrobusz kulcsait átadta a tanyagondnoki szolgálat vezetőjének, Bedőcs Veronikának. A polgármester hozzáfűzte, hogy 800 főnél több lakosú településként azért pályázhattak tanyabuszra, mivel a hozzájuk tartozó külterületen élők száma meghaladja a hetvenet. Az új jármű az ő életüket könnyíti meg mostantól.
Fenyvesi Zoltán azzal egészítette ki az elhangzottakat, hogy a Magyar Falu Programmal tíz település nyert járművet választókörzetében az elmúlt két évben.