Nyugat-Balatoni Magazin

Szijártó János újságíró honlapja

Örökbefogadók a Folly Arborétumban

Szijártó János / NAPLÓ – VEOL

BADACSONYÖRS Negyedik alkalommal tartottak Örökbefogadói napot szombaton a Folly Arborétumban, ahol az előző félévben jelentkezett örökbefogadókat köszöntötte a házigazdák nevében Folly Réka.

Az Arborétum 2020-ban hirdette meg a Fogadj örökbe egy Folly fát! kampányt, amellyel elsősorban az ember természet-szeretetét, környezettudatosságát kívánja erősíteni a gyermekek és felnőttek körében egyaránt. Azóta minden tavasszal és ősszel megszervezik az Örökbefogadói Napot, ahol az előző félévben jelentkezett örökbefogadókat köszöntik. A mostani alkalommal is Folly Réka, az arborétum negyedik generációs tulajdonosa köszönte meg név szerint a támogatók pozitív hozzáállását a Panoráma kávézóban, helyben készült szörp és házi pogácsa kóstolóval egybekötve. Tájékoztatójában elmondta, hogy az örökbefogadásból befolyt összegből mindig újabb növényeket vásárolnak, s ültetnek. – Egyedülálló atmoszférájú arborétumunk számos növénykülönlegességnek ad otthont, amelyek között éppúgy megtalálhatóak a százéves ciprusok, mint a fiatal sziklarózsák. Célunk, hogy az eddigiekhez hasonlóan tovább gondozzuk örökzöld kertünket, és bővítsük ritka növényeink, valamint értékes fáink állományát. Ezzel nemcsak a minket körülvevő környezetet óvjuk, de a természetvédelmi oktatásból és nevelésből is kivesszük a részünket – hangsúlyozta Folly Réka. Majd hozzátette, a mostani kezdeményezés a 2017-ben általuk alapított Égig Érő Tanterem Alapítvány munkáját is segíti, amelynek legfőbb célja az, hogy a gyerekek közvetlen megszólításával hozzájáruljon a társadalmi felelősségvállalás és a természettel való élő kapcsolat kialakításához, megerősítéséhez.
A folytatásban a résztvevők elsétáltak az örökbefogadott fákhoz, és közösen emléktáblákat helyeztek ki. Mint megtudtuk, az elmúlt félévben több mint 15 fát fogadtak örökbe. SZ