Nyugat-Balatoni Magazin

Szijártó János újságíró honlapja

Hangulatos utcazene a Tavasbarlang előtt

Az Új Idők akusztik immár Yesterday-ként mutatkozott be

Angol és magyar nyelvű dalokat (köztük Beatles, Bob Dylan, Animals, LGT) megszólaltató akusztikus koncert fogadta a Tavasbarlang látogatóit szombaton délelőtt.

Yesterday: Szijártó János középen (gitár, ének), Fazekas Ádám jobbra (cayon) Czilli Dániel balra (gitár)

Hangulatos utcazenével szórakoztatta az érdeklődőket és a várakozó turistákat a tapolcai Yesterday zenekar október 10-én. A 2009-ben alakult Új Idők zenekar elsősorban saját számokat játszó tapolcai rockbanda, ám a csapat a hagyományos rock-felálláson túl akusztikus fellépést is vállal. Utóbbi a formációt Yesterday névre keresztelték a tagok a közelmúltban, így az Új Idők együttes akusztik verziója ezúttal már Yesterday-ként mutatkozott be, s az angol és magyar dalokból álló repertoárban természetesen az e címen ismert Beatles sláger is megszólalt. A trió névváltoztatását a két egymástól jelentősen eltérő műfaj és hangzás indokolta, annak ellenére is, hogy ugyanazok a tagok zenélnek az Új Időkben, mint a Yesterday-ben. Előbbi a klasszikus rockfelállást, utóbbi az akusztik vonalat képviseli a jövőben.

A koncert a Tavasbarlang előtti téren, a Vállalkozók Területi Ipartestülete szervezésében, a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00767 azonosítószámú projekt (“Együtt a zene szárnyán” elnevezésű programsorozat) részeként valósult meg. A rendezvényt a helyszín biztosításával a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága is támogatta.