Eseménytér

Szijártó János újságíró honlapja

Vasdiplomás óvónőket köszöntöttek

Vasdiplomát kapott két nyugdíjas óvodapedagógus Badacsonytördemicen, akiket Fenyvesi Zoltán országgyűlési is külön köszöntött a faluházban. Mindketten a településen éltek, tevékenykedtek, s innen mentek nyugdíjba.

Kovács Lászlóné Gizi néni két évtizeden át vezető óvónőként irányította a helyi intézményt, míg Mester Istvánné (Magdi néni) óvónőként dolgozott. 65 évvel ezelőtt együtt végezték el az óvónő képzőt, s most együtt ültek a faluház nagytermében a szép évforduló alkalmából.

Az önkormányzat által rendezett bensőséges hangulatú ünnepségen a faluház vezetője, Szántai Tünde köszöntötte a résztvevőket, majd Fenyvesi Zoltán szólította meg a vasdiplomás hölgyeket. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, pedagógusként jól tudja, hogy aki ezt a hivatást választotta, az nyugdíjazása után sem pihen, hiszen a gyerekek, a felnövekvő generáció iránti felelősség örökre megmarad. – Legyen szó a közösség segítéséről, jótékony célú tevékenységről, vagy éppen a szomszéd gyerekekre való vigyázásról. Éppen azért azt kívánom önöknek, hogy tartson ki ez a szeretet, amit a településen kapnak, s ha végig mennek az utcán örömmel fogadják a volt tanítvány, az egykori óvodás köszönését – tette hozzá.