Közel hétszázan csobbantak Szigligeten

Rekordlétszámú jelentkező futott be a 2,6 fokos Balatonba Szigligeten a 2020-as esztendő első turisztikai rendezvényén, a jubileumi tizedik Újévi Csobbanáson.

Közel hétszázan csobbantak az idén Szigligeten

A közel hétszáz csobbanóra mintegy 6-7 ezer érdeklődő is jutott, akik nemcsak a környékről, de az ország különböző területeiről, sőt Ausztráliából, Németországból, és Svájcból érkeztek a különleges programra. Az idő egyébként január elsejéhez viszonyítva kedvező volt, s a víz felszínén sem kellett a jeget feltörni, mint két évvel ezelőtt.

Az érkezőket az Új Idők zenéje fogadta, majd gólyalábas bemutatóval folytatódott a program, illetve munkához látott a jégszobrász is. 13 órakor ismét az Új Idők zenekar muzsikált a szaunaház teraszán, amit az artisták látványos előadása követett.

Az orvosi vizsgálat, majd Balassa Balázs polgármester köszöntője után 14 órakor a Szigligeti Vár ágyújának lövésére indult az X. Újévi Csobbanás. Ekkor indult meg a nagy roham a vízben elhelyezett karácsonyfáért, a zenét ekkor már a Cimbaliband biztosította a part melletti színpadról. Amint az elhangzott, a legidősebb “csobbanó” 1942-ben, a legfiatalabb 2012-ben született. Természetesen idén is hangsúlyt kapott a gasztronómia, beleértve a babgulyást és a kürtős kalácsot, a finom borokat és teákat, na és a rendezvény fő támogatója, a Royal Vodka által kínált grogot és vodkát.

Képgaléria ITT

You may also like...